27 Ocak 2010 Çarşamba

tavuklu marul sarması

MARUL SARMASI
Malzeme:
1 adet marul,
1 adet tavuk göğsü,
2 adet soğan,
1 adet domates,
8-10 adet mantar,
maydanoz,
nane,
tuz,
karabiber,
tereyağı,
Tarif:

Marul yaprakları kaynar suda çok hafif haşlanır. İnce kıyılmış piliç göğsü, soğan, domates, mantar, maydanoz ve nane karıştırılır. Karıştırılan malzeme, marul yapraklarıyla sarma yapılır.

Bir tencerede tereyağı eritilir soyulup ince ince kıyılmış domatesler ve tuz eklenip biraz kavrulur. Biraz tavuk suyu eklenerek kaynatılır. Bu su sarmaların üzerine dökülüp 20 dk. pişirilir. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder