27 Ocak 2010 Çarşamba

Marullu Hindi Kapama

Malzemeler:

- 1 adet hindi but
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 çorba kaşığı un
- 75 gr. tereyağ
- 1 adet defne yaprağı
- iri marul yaprakları
- karabiber

Hazırlanışı:

Hindi bütün kemiğini sıyırıp 4 porsiyon olacak şekilde doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritip ufak ufak doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurun. Hindi etlerini tencereye ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurup unu ilave edin. 5 bardak su ilave edip pişmeye bırakın. Defne yaprağı , karabiber ve tuz ile yemeğinizi lezzetlendirin. Marul yapraklarını kaynar suda çok az haşlayıp soğumaya bırakın. Pişme kıvamına gelen etleri tencereden alıp bir domates dilimi ile marul yapraklarına sarıp uygun ölçüdeki fırın kabına alın. Tenceredeki sosu süzdürerek marullu hindi kapamaların üstünü örtecek şekilde ilave edip fırında üst kısmı kızarıncaya kadar pişirin. Tercihen yanında pilav ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder