27 Ocak 2010 Çarşamba

Etli Marul Salatası (4 Kişilik)



Malzemeler
350 gr Hindi Filetosu
1-2 Tatlı Kaşığı Bal
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1-2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Küçük Atom Marul
1 Çorba Kaşığı Soyulmuş Ayçekirdeği
250 gr Kiraz Domates
1 Salatalık
1 Küçük Kutu Mısır (Hazır ürün, konserve)
1 Demet Taze Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi
Eti ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Bir kasede bal, soya sosu, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp bir marinat hazırlayın. Marinatı etin üzerine döküp karıştırın. Etin üzerini örterek buzdolabında 20 dakika kadar bekletin.

Bu arada çekirdekleri yağsız bir tavada kavurun. Marul, domates ve salatayı iyice yıkayıp suyunu süzün. Marulu iri dograyın. Domatesleri ikiye bölün. Salatalıgı ince dilimler halinde doğrayın. Mısıru süzün. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince doğrayın.

Sirke, tuz, karabiber ve sıvıyağı karıştırıp bir sos hazırlayın.

Margarini bir tavada eritin. Eti tavada 3 dakika kavurun. Kısa bir süre soğumasını bekleyin.

Büyük bir servis kasesinde marul, domates salatalık ve mısırı salata sosu ile karıştırın. Taze soğan ve çekirdekleri ekleyin. Eti salatanın üzerine yerleştirip servis yapın

ÖNERİ: Eti pişirmeden önce marinattan çıkarıp susama bularsanız çok daha farklı bir tat elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder