İçindekiler
6 adet mezgit filetosu (her biri yaklaşık 100,150 g)
6 adet marul yaprağı
2 havuç
12 adet taze nane yaprağı
100 g tereyağı
1 limonun suyu
tuz ve karabiber.
Süslemek için:
1 limon
taze nane yaprakları
Marul yapraklarını 2 dakika kaynar suya batırın ve soğuk suya tutarak soğutun. Havuçları uzun ve ince şeritler halinde doğrayın ve 10 dakika süreyle kaynar tuzlu suda haşlayın. Hafif çiğ kalmaları gerektiğinden fazla pişmemelerine dikkat edin. Süzün. Marul yapraklarını açıp içlerine bir parça balık, 2 adet nane yaprağı, biraz havuç, tuz ve karabiber koyun. Tüm sebzeleri ve balıkları bu şekilde tabak tabaka dizin. En üstünü bir tabaka yaprakla bitirin. Yavaşça Clipso'nun sepetine yerleştirin. Sepet ayağını tencerenin dibine koyun ve 750 ml soğuk su doldurun. Üzerine sepeti yerleştirin. Kapağı kapatarak basıncı en yüksek dereceye ayarlayın. 5 dakika pişirin. Buharı hızlı bir şekilde serbest bırakın. Hemen, eritilmiş tereyağı ve limon suyuyla servis yapın. Limon dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyin.
27 Ocak 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder