27 Ocak 2010 Çarşamba

marullu cacık

KULLANILAN MALZEMELER:
Kıvırcık – 60 gr.,
Yoğurt150 gr.,
Çiçek yağı – 5 gr.,
Ceviz içi – 10 gr.,
Su- 100 mi.,
Tuz- 1 gr.,
Terbiye için – az sarım­sak ve kekik.BESİN DEĞERİ: 100 gr. cacıkta: Protein – 2.75 gr., Yağ- 5.37 gr., Karbon­hidrat- 2.66 gr., Kalori- 70.

HAZIRLAMA: Bol akar su ile yıkanmış marullar doğranıp önceden çırpılmış yo-fturl ile karıştırılır. Tuzlanıp, yağı ilave edildikten sonra ceviz katılır ve soğuk ikram edilir. Diyete aykırı değil ise dövülmüş sarımsak ve kıyılmış kekik ile terbiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder